Івано-Франківськ

Яку консервацію викинути навесні, щоб не отруїтись: корисні поради

Термін зберігання домашніх заготівель обмежений і з часом консервація втрачає свої властивості.

Яку консервацію викинути навесні, щоб не отруїтись: корисні поради

Стало відомо, яку консервацію варто більше не вживати, особливо навесні, щоб не отруїтися. За умови правильної підготовки продуктів і дотримання технології консервації, більшість домашніх заготівель можна зберігати до двох років. До них належать мариновані та солоні овочі, лечо, різні соуси. Про це пише ПІК з посиланням на Gazeta.ua

Існують кілька видів домашніх запасів, яких саме час позбутися з настанням весни.

“Йдеться про компоти та варення, особливо, приготовані з кісточками. Їхній термін придатності становить не більше 6-8 місяців. Уся річ у тім, що за більш тривалого зберігання в цих заготовках утворюється амигдалін, який може перетворитися на отруйну синильну кислоту. Також варто підійти з великою обережністю до солінь із грибів. Зберігати їх рекомендується не більше 12 місяців”, – йдеться у повідомленні.

В жодному разі не варто вживати в їжу будь-яку консервацію, якщо ви помітите ці ознаки:

  • здута кришка;
  • каламутний, загуслий розсіл;
  • підозрілий запах.

Усе це свідчить про зіпсованість консервації. Промивати, а також варити й смажити такі продукти не можна: термообробка не допоможе.

Важливо: влітку господині активно займаються консервуванням. Але бувають неприємні випадки, коли “щось пішло не так”. Після кількох днів, як закрили банки, кришки на них починають надуватись і зривати. Якщо у банці є запах бродіння, огірки варто викинути. Ними легко отруїтися.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено