Івано-Франківськ

Мер Франківська відреагував на петицію щодо збереження рекреаційної зони біля озера

Руслан Марцінків нагадав, що "каплиця має бути максимально відкритою, збережена повністю зелена зона".

111 4 scaled

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків висловив власну позицію щодо будівництва каплиці в зеленій зоні поблизу міського озера, пише ПІК.

«Позиція міста дуже проста. Місто дозволило будівництво каплиці з відкритим простором та збереженням скверу. Тому місто виступає й далі про те, що церкві потрібно більше «діаложити» з активістами. Але ми не заперечуємо щодо будівництва цієї каплиці», – наголосив мер в ефірі радіостанції “Західний полюс” 28 березня.

За його словами, міська рада розгляне петицію і дасть відповідь, згідно з чинним законодавством.

«В нас демократична країна, кожен має право висловлювати свою позицію. Але сьогодні, із дотриманням всіх екологічних норм, із дотриманням усіх тих вимог, що були в проєктній документації. Нагадаю, що каплиця має бути максимально відкритою, збережена повністю зелена зона», – розповів Марцінків.

Він також наголосив, що сьогодні каплиця має право на існування в тих межах, які погодив департамент архітектури та містобудування.

«Розумію інших людей, на то є демократичне суспільство. Ще раз підкреслюю, є потреба УГКЦ більше діаложити з активом. Але також не підтримую багато дописі, які йдуть проти церкви, проти віри, “ікони поміняйте на дрони” чи інші речі. Я вважаю, що це до певної міри богохульство. Тому такі речі мені, як християнину, неприйнятні. Це моя позиція», — додав міський голова.

До теми

27 березня на сайті міськвиконкому іванофранківці створили електронну петицію з проханням зберегти рекреаційну зону на березі міського озера та залишити цю ділянку без забудови будь-якими спорудами.

Станом на 13:00 годину 28 березня 2024 року її підписали 734 людини.

222 5 scaled

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено