Івано-Франківськ

Російська пропагандистка закликала знищити жителів західних регіонів України: їй повідомили про підозру

Вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення Росії та воєнні злочини російських окупантів.

011 e5bae9f02c36f7e70422b1e7ad3e3888 1200x675 scaled

Головна редакторка російського пропагандистського телеканалу Russia today закликала «добити» жителів західних регіонів України.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, пише ПІК.

“Під час виступу на одному із таких шоу 23 грудня 2023 року вона публічно закликала до фізичного знищення патріотично налаштованої частини українського народу – жителів західних регіонів України”, – йдеться у повідомленні.

Прокремлівська пропагандистка виправдовує збройну агресію Росії проти України, розпочату у 2014 році та закликає до геноциду частини української нації.

Під час інтерв’ю журналістам вона здійснює публічні заклики до агресивної війни та зміни меж території і державного кордону України.

Як зазначили в Службі безпеки України, йдеться про Маргариту Симоньян, яка входить до медійного пулу Путіна. 

У грудні 2023 року Симоньян закликала до масового вбивства українських дітей. Крім цього російська пропагандистка неодноразово агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України.

Журналістці повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганду війни, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікацію її учасників та публічні заклики до геноциду.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено