Івано-Франківськ

Переніс дві трансплантації кісткового мозку: трирічний Ярема з Львівщини поборов рак (ФОТО)

Хлопчик майже півтора року боровся із нейробластомою.

419542002 911325294335927 679643328021625015 n scaled

Трирічний Ярема з Львівщини переніс дві трансплантації кісткового мозку, а також 10 хіміотерапій та оперативне видалення новоутвору.

Про це повідомили в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі, пише ПІК.

Таку тривалу терапію медики використали, щоб не дати шансів хворобі рецидивувати.

“У лікуванні Яреми ми із самого початку передбачали проведення тандемної трансплантації: через масивне ураження кісток та поширення метастазів у нижній щелепі.  Повторна пересадка не викликала жодних ускладнень, хлопчик дуже швидко відновився після маніпуляції. Можемо констатувати, що досягли дуже хорошого результату. У Яреми не лише не залишилось залишкової пухлини і вогнищ хвороби, але й регресували всі метастази”, – розповіла лікарка Наталія Васільєва.

Фахівці клініки дитячої онкології і трансплантації кісткового мозку додають, що згідно з останніми дослідженнями тандемна трансплантація більш ефективна у лікуванні дитячої онкології. Пацієнт проходить два послідовних курси високодозової хіміотерапії з трансплантацією стовбурових клітин.

Така схема лікування значно покращує прогноз для пацієнтів. Тому її застосовують у складних випадках із важкими ураженнями організму.

Мама і тато неймовірно радіють одужанню сина. Говорять, що тривала хвороба забрала багато сил у всієї родини. Зараз хочуть повернутись разом із маленьким Яремою у звичне життя – без хвороби, лікарень.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено