Івано-Франківськ

На Донеччині російські пілоти атакували свою же піхоту, яка втікала після бою

В ЗСУ вважають, що це був наказ вищого російського командування.  

На Донеччині російські пілоти атакували свою же піхоту, яка втікала після бою

Поблизу Часового Яру на Донеччині російські пілоти атакували свою же піхоту, яка втікала після бою. Про це повідомив прес-офіцер 26-ї артбригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков в ефірі телемарафону у неділю, 7 квітня, пише ПІК.

Окупанти намагаються здійснювати штурмові дії як на населені пункти, що прикривають Часів Яр, це Богданівське і Іванівське, також між цими пунктами.

“Однак всі їхні атаки були відбиті, вони відійшли, довелося мені спостерігати, як вони просто втікали. Вперше мені довелося бачити на відео, як їхні штурмовики нанесли вогневе ураження своїх же піхоті, яка намагалася покинути поле бою. Я достеменно не знаю, чи була у пілотів команда нанести вогневе ураження, чи вони дійсно прийняли своїх за чужих”, – розповів він. 

За його словами, ситуація на цьому напрямку досить складна і напружена уже перший місяць.

“Те, що в них діють загороджувальні загони, давно достеменно нам відомо. Ми могли спостерігати, коли вони ще штурмували Бахмут. Сьогодні посилюється таке явище, як кидати в бій своїх, частково мобілізованих, і не давати повернутися, ставити їх у безвихідь”, – додав Калашніков. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено