Івано-Франківськ

Олексій Гнатковський з дружиною та дітьми стали обличчям українського етнобренду (ФОТО)

Традиційні зображення походять з Опільського етнорегіону: бренд взяв за основу, зберігаються в Музеї етнографії Національного заповідника "Давній Галич".

12640884450610579295

Український бренд сучасного етнічного одягу GAPTUVALNYA презентує ексклюзивну великодню колаборацію з ЦУМ Київ. Нова колекція представляє декілька варіантів сорочок та суконь із вишивкою, орнаменти якої відтворені з автентичних кептарика та припинки ХІХ століття, розповідає ПІК із посиланням на VOGUE.

Обличчям кампейну нової колекції став актор театру та кіно, режисер Олексій Гнатковський, відомий українцям за однією з головних ролей у фільмі “Довбуш”. На фото з’явилася і його родина — сини та дружина.

“У мене ціла колекція вишитих сорочок. Проте для мене це не просто елемент одягу, це насамперед генетична памʼять про моїх предків. Найважливіші для мене — дві сорочки, блакитного та жовтого кольорів, які моя бабуся вишила для мого діда в 1950—1960-х роках. Незважаючи на те, що вони доволі потерті, я носив їх і в університет, і на рок-концерти. Це памʼять про мою родину. Планую відреставрувати ці сорочки та передати в спадок своїм синам, щоб вони, сподіваюся, у майбутньому передали їх і своїм нащадкам”, — коментує Олексій Гнатковський.

За словами Гнатковського, його головна сімейна традиція на Великдень — зібратися на свято усією родиною:

“І ми з дружиною, і діти також любимо писати писанки, а потім прикрашати ними святковий кошик, дарувати їх чи обмінюватися з друзями. Такі традиції об’єднують родину, дозволяють розуміти важливість нашої культури, та, врешті, просто дарують спілкування одне за одним, що особливо важливо в умовах нашого сьогодення”.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено