Івано-Франківськ

Після збиття російського літака Ту-22М3, другий літак з ракетами розвернувся

Відстань збиття була близько 300 кілометрів від кордону України і «це справді знакова операція».

Після збиття російського літака Ту-22М3, другий літак з ракетами розвернувся

Під час атаки ЗСУ на російські бомбардувальники Ту-22М3 один із них був збитий у повітрі, а другий був змушений розвернутися. Про це розповів представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов в ефірі «Радіо Свобода» у п’ятницю, 19 квітня, пише ПІК.

«Знищено літак стратегічної авіації противника. Вперше під час виконання бойового завдання власне в повітрі за період повномасштабного вторгнення. Тобто, інший літак, який йшов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні», – повідомив Юсов.

Він підтвердив, що ця операція ЗСУ і розвідки була певним повтором з урахуванням операції ГУР зі збиття літака А-50, яку провели нещодавно. Але цього разу відстань була ще більшою.

«Нагадаю, що йдеться про 300 км від українського кордону. Це справді знакова операція та знаковий результат для України», – зазначив Юсов.

Нагадаємо, російський бомбардувальник Ту-22М3 упав сьогодні вранці у Ставропольському краї. Льотчики катапультувалися. Один із членів екіпажу збитого літака загинув. Міноборони рф заявило, що літак зазнав аварії, коли після виконання бойового завдання повертався на аеродром. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено