Івано-Франківськ

Три ключові теми: Денис Шмигаль розповів, над чим працював у США

За словами прем'єра, нарешті є зрушення у питанні розблокування допомоги від США. Йдеться про 61 млрд доларів на підтримку України.

Три ключові теми: Денис Шмигаль розповів, над чим працював у США

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, над якими трьома темами працював під час візиту до США. Зокрема, це розблокування військової та фінансової допомоги з боку США, американські інвестиції в українську економіку, використання російських заморожених активів. Про це він повідомив у соцмережі, пише ПІК.

“Ми нарешті побачили зрушення у питанні розблокування допомоги від США. Законопроєкт передбачає 61 млрд доларів на підтримку України.Основна частина — на військові потреби. 7,8 млрд доларів — це бюджетна підтримка. Ще більш ніж 1,5 млрд доларів — економічна допомога”, – написав він.

Також Конгрес планує розглянути законопроєкт про конфіскацію заморожених російських активів на потреби України.

Денис Шмигаль провів особисті зустрічі з лідерами демократів та республіканців у Конгресі. З лідером демократів у Палаті Представників Гакімом Джеффрісом, з лідером демократів в Сенаті Чаком Шумером, з лідером республіканців у Сенаті Мітчелом МакКоннеллом, з сенатором Роджером Вікером та українським кокусом у Сенаті.

“Ми отримали запевнення в підтримці законопроєктів обома партіями. Очікуємо, що вже найближчим часом цей великий пакет допомоги від США буде проголосовано”, – додав глава Уряду.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено