Івано-Франківськ

“Нові діалоги. Про Любов”: унікальна пам`ятка 18 століття, світлини Нетецького та мурали Стецика (ФОТО)

Презентували скульптуру «Ангел» XVIII ст. з храмів Городенки, яку реставрували Валерій Твердохліб та Соломія Сташків-Олійник.

IMG 0515 2 scaled

У межах 15-річчя проєкту “Врятуймо скарби разом” у Краєзнавчому музеї представили сакральні мистецькі твори.

IMG 0357 2 scaled

Ключовою скульптурою у виставковому залі стала унікальна пам`ятка 18 століття “Ангел”. Твір у 2021 році для консервації передав реставратору Валерію Твердохлібу парох костелу у Городенці.

Фахівець каже, скульптура була у незадовільному стані, проте за два роки їм вдалося надати “Ангелу” зовсім іншого вигляду.

IMG 0475 2 scaled

Експонуватимуть скульптуру в Івано-Франківському краєзнавчому музеї до 1 червня. Згодом її передадуть до костелу в Городенці для експозиції.

Щоб показати глядачу цей мистецький твір повною мірою, до проєкту залучили франківського фотографа Олега Нетецького, який зробив художні світлини фрагментів скульптури “Ангел”.

IMG 0416 2 scaled

Фотограф працював зі статуєю впродовж години, створив приблизно дві сотні світлин і впродовж тижня їх відбирав та редагував. На виставці представили 25 фотографій.

Продовженням концепту події “Нові діалоги. Про Любов” в межах 15-річчя проєкту “Врятуймо скарби разом” стала дискусія про 20 християнських муралів у Франківську.

IMG 0401 2 scaled

Ініціатор бесіди – франківський художник Ярема Стецик:

“Як випереджати і в майбутньому ці срачі, як передати у спадок взаєморозуміння і стосунки: влада, громада, церква, щоб мати готовий рецепт для наших дітей?”. 

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено