Івано-Франківськ

Польща хоче допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

Це можуть зробити для того, щоб українські чоловіки "виконали свій громадянський обов’язок".

198604 1 large scaled

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, щоб вони  “виконали свій громадянській обов’язок”. Про це пише ПІК з посиланням на Українську правду.

“Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських хлопців у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні”, – сказав він. 

Міністр також сказав, що Польща в минулому вже пропонувала допомогти Україні, щоб військовозобов’язані повернулися до своєї країни і “виконали свій громадянський обов’язок”.

“Будь-яка підтримка можлива”, – сказав Косіняк-Камиш про те, як би Польща відреагувала, якби Київ попросив допомоги у поверненні додому тих, хто може втратити право на перебування в Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

До слова, станом на січень 2024 року в країнах Європейського Союзу проживає близько 4,3 мільйона українців, з яких близько 860 000 – дорослі чоловіки. Польща надала статус тимчасового захисту 950 000 українців, що є другим за величиною показником після Німеччини.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено