Івано-Франківськ

Польський посол пояснив, чого очікувати українцям призовного віку

У польському уряді лунають різні думки щодо питання депортації чоловіків з України.

0 52 scaled

Українських чоловіків призовного віку силою з Польщі не повертатимуть, однак Варшава ще не вирішила, що з ними робити. Про це розповів посол Польщі в Україні Ярослав Ґузи в інтерв’ю «Укрінформу», пише ПІК.

«Досить важко уявити, що польська влада повертатиме чоловіків призовного віку в Україну силою. Такого не станеться», – наголосив він.

Дипломат зазначив, що Варшава зараз в «іншому становищі», ніж деякі країни, адже на її території проживають мільйони українців.

«Ми дуже добре розуміємо ситуацію, в якій опинився український уряд. Взагалі у нас схожий історичний досвід: якщо триває війна, треба захищатися. Але на практиці не всі люди готові це робити. Пам’ятаю, як на початку повномасштабної війни багато українських чоловіків поверталися в Україну. Але я розумію, що всі добровольці вже це зробили. Можливо, допоможуть якісь стимули», – додав Ґузи.

Нагадаємо, що 25 квітня набрала чинності постанова Кабінету міністрів про зміни в процедуру отримання паспортних документів для чоловіків віком від 18 до 60 років і які звертаються до філій державного підприємства «Документ» за кордоном.

Зокрема, ці чоловіки зможуть отримати паспортні документи виключно в органах Державної міграційної служби на території України, пересилання документів до закордонних філій державного підприємства «Документ» не здійснюватиметься.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено