Івано-Франківськ

В ІФНТУНГ розповіли, які спеціальності найпопулярніші серед абітурієнтів

Найбільш популярними в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу є спеціальності, на які лягатимуть основні відновлювальні роботи в державі

DSC 0166 scaled

Найбільш популярними в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу є спеціальності, на які лягатимуть основні відновлювальні роботи в державі –  енергетичні, а також  будівництво, інформаційні технології.

Про це розповів під час прес-конференції відповідальний секретар приймальної комісії ІФНТУНГ Олег Фафлей.

Він наголосив також на активній співпраці ІФНТУНГ зі стейкхолдерами, які з нетерпінням чекають на своїх підприємствах не тільки випускників, але й студентів ІФНТУНГ:

«Дуже плідно ведеться така робота. З минулого року залучення партнерів активно розгортається. Практично всіх наших випускників ми забезпечуємо практичними навиками. Стейкхолдери беруть їх до себе, і навіть студентів бакалаврату з третього курсу залучають до роботи в різних сферах. Цей напрям розвивається дуже активно», – розповів Олег Фафлей.

Також він ознайомив ЗМІ із нововведеннями та особливостями цьогорічної вступної кампанії, термінами вступу й актуальними освітніми програмами університету, 11 з яких – унікальні для Західного регіону.

Втім, унікальні не лише освітні програми, але й сама специфіка підготовки фахівців у стінах ІФНТУНГ.

«Вона не притаманна класичним та іншим ЗВО. Приміром, минулого року одна з потужних енергетичних компаній України взяла на дуальну форму навчання 48 наших студентів-бакалаврів, які, працюючи вахтовим методом по два тижні на роботі і два в аудиторіях, отримували фаховий досвід паралельно з навчанням і близько 15 тисяч гривень платні на руки. Плюс кращі з них отримували унікальну стипендіальну підтримку від групи компаній НАК «Нафтогаз» і ПАТ «Укрнафта», – каже ректор університету Ігор Чудик.

Власне, це й зумовлює курс на утвердження ІФНТУНГ як енергетичного університету.

За словами Ігоря Чудика, це означає створення середовища, яке стане основою для підготовки кадрів, проведення наукових досліджень і отримання проривних результатів у сфері енергетичної безпеки держави для перемоги, відбудови і виходу нашої держави на енергетичний ринок як країни, яка має  кадровий потенціал, освоює природні ресурси, створює систему технологій і відповідно продукує нові види енергії.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено