Івано-Франківськ

Голову Тернопільської облради, який вимагав хабар, поновили на посаді

Суд також схвалив йому виплату зарплати у розмірі 591 тисяча гривень за час вимушеного прогулу.

Голову Тернопільської облради, який вимагав хабар, поновили на посаді

У четвер, першого серпня Львівський суд поновив на посаді голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка, якого у червні 2023 року  затримали через вимагання 2,4 млн грн хабаря у бізнесмена. Про це пише ПІК з посиланням на Zaxid.net

“Михайло Головко та його адвокати переконували суд, що позачергова сесія, на якій звільнили голову обласної ради, незаконна. Відповідно, рішення, які на ній ухвалили, нелегітимні. Захисники вважають, що депутати мали ініціювати позачергове скликання й погодити всі питання з Головком. Звільнений голова також сказав, що думав, що депутати проводять не сесію, а збори. Крім цього, він вважає, що на депутатів тиснули, бо насправді він має з ними добрі взаємини”, – йдеться у повідомленні.

Представниця Тернопільської обласної ради Оксана Михальчук у суді заявивила, що все законно, а думки адвокатів є субʼєктивними й депутати можуть затверджувати порядок денний безперешкодно на сесії. Вона зазначила, що за звільнення Головка одноголосно проголосував 51 депутат, який був на сесії (всього депутатів 64). Оксана Михальчук заперечила інформацію про тиск на депутатів.

Нагадаємо, що 41-річний Михайло Головко та двоє заступників керівника Тернопільської ОВА (Ігор Дем’янчук та Ігор Гайдук) вимагали гроші у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктури, які 2022 року проводило комунальне підприємство Тернопільської облради. Посадовців викрили НАБУ та САП, коли Головко вже отримав частину хабаря.

Чиновник вже намагався поновитися на посаді у березні 2024 року, але Тернопільський окружний адміністративний суд не задовольнив позов. А цього разу таки вдалося… 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено