Івано-Франківськ

ВООЗ схвалила застосування китайської вакцини від Sinovac

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила для екстреного застосування вакцину CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech, якою зокрема щеплюють в Україні. Про

f046e6fca0f6b0101267666513211d02 1 scaled

Всесвітня організація охорони здоров’я схвалила для екстреного застосування вакцину CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech, якою зокрема щеплюють в Україні.

Про це повідомляє пресслужба ВООЗ.

Так, вакцина від Sinovac стала сьомим препаратом, який схвалив ВООЗ. Крім вакцин китайських компаній Sinovac і Sinopharm, схвалено препарати від Pfizer/BioNTech, Jannsen, два варіанти вакцини від AstraZeneca і Moderna.

Схвалення з боку ВООЗ дає зелене світло для схвалення цієї вакцини на території Європейського союзу. Якщо це станеться, люди, які щепилися китайською CoronaVac зможуть подорожувати до ЄС із довідкою про щеплення.

В Україні цієї вакциною щеплюють спортсменів, освітян, а також людей, які записалися на вакцинацію через портал або застосунок “Дія”.

CoronaVac – це інактивована вакцина, тобто розроблена на основі мертвих частинок вірусу SARS-CoV-2. Вони не можуть спровокувати хворобу, але тренують організм реагувати, коли він стикається з реальним вірусом. Вакцину вводять двічі: як заявляли в МОЗ – з інтервалом у 28 днів.

Після уколу може бути озноб, підвищена температура, головний біль, а також набряк чи почервоніння в місці ін’єкції. У порівнянні, наприклад, з векторними вакцинами, з м-РНК вакцинами, вона менше викликає місцевих реакцій або загальних реакцій, підвищення температури.

Компанія Sinovac, яка її розробила, – найпотужніша в Китаї. Щороку виробляє до пів мільярда доз 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено