Івано-Франківськ

Тривожне повідомлення Екологічного фронту про Бурштинську ТЕС

Україна до 2030 року може повністю відмовитися від вугільної енергетики, замінивши ТЕС на вітряні та сонячні електростанції.

1590155972 5884f3caebc4841730ee

Бурштинська ТЕС входить в число найбрудніших вугільних електростанцій Європи, пише ПІК з посиланням на повідомлення Екологічного фронту.

Нещодавно міжнародний аналітичний центр EMBER опублікував нове дослідження, у якому було визначено країни, відповідальні за найбільший внесок у забруднення повітря вугільною енергетикою. Згідно з їх розрахунками, Україна продукує 72% усіх викидів зольного пилу в Європі, 27% двоокису сірки та 16% оксидів азоту.

“Серед топ-10 електростанцій з найбільшими викидами зольного пилу (PM10), Україні належать 8 електростанцій. Сюди входять Курахівська, Бурштинська, Трипільська, Луганська, Зміївська, Вуглегірська, Слов’янська, Ладижинська ТЕС. Всі вони були введені в експлуатацію у 60-70-х роках минулого століття. В топ-30 по цих викидах входить 18 українських ТЕС”, – пише Екологічний фронт.

Важливим моментом дослідження є також те, що попри приєднання України до Договору про Енергетичне Співтовариство у 2011 році, жодна із наших ТЕС не була приведена у відповідність до вимог Директив ЄС щодо викидів. Звісно, проблема ця стосується не лише України.

“Велику кількість порушень також зафіксовано в Туреччині, Сербії, Боснії і Герцеговині. Не оминули увагою також Польщу та Німеччину: вони є одними із лідерів у забрудненні повітря токсичними сполуками оксиду азоту”, – пише ЕФ.

Згідно із оцінками експертів, Україна до 2030 року може повністю відмовитися від вугільної енергетики, замінивши ТЕС на вітряні та сонячні електростанції. Необхідними є додаткові інвестиції та бажання змін.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено