Стало відомо, які продукти мешканці Івано-Франківщини найчастіше споживали у 2020 році в порівнянні з іншими регіонами нашої країни. Про це повідомляє Головне управління статистики в Івано-Франківській області, пише ПІК.
У 2020 році в середньому одним жителем області більше, ніж роком раніше спожито
- молока та молочних продуктів на 8,6% (301 кг);
- овочів і баштанних продовольчих культур – на 6,8% (155 кг);
- яєць – на 4,5% (276 шт);
- риби і рибопродуктів – на 4,4% (9 кг);
- м’яса та м’ясопродуктів – на 2,3% (50 кг);
- олії – на 1,6% (13кг), хлібних продуктів – на 1,1% (113 кг).
Разом з тим, споживання цукру зменшилось на 3,1% і склало 32 кг на одну людину за рік, картоплі – на 1,3% (187 кг), плодів, ягід та винограду – на 0,5% (54 кг).
Якщо за споживанням молочних продуктів і картоплі Івано-Франківська область займала в минулому році перше місце в Україні, то за споживанням цукру – четверте, хлібних продуктів – п’яте, олії, плодів, ягід та
винограду – дванадцяте, яєць – чотирнадцяте, м’яса та м’ясопродуктів, овочевої продукції, риби та рибопродуктів – 19–21 місця.
Читайте також у ПІК:
Як Василь Гусениця розвиває кінну акробатику в селі на Богородчанщині (ФОТО)
Заборговані зарплати: які райони Прикарпаття лідирують
Магнітні бурі у серпні: які дні найнебезпечніші
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram , Youtube та Telegram
Читайте нас у тг