Івано-Франківськ

В Україні виготовлятимуть вакцину від COVID-19: які терміни

Вакцина CoronaVac буде доставлятися в Україну вже готовою, а тут її розливатимуть у шприци.

В Україні над розробкою власної вакцини від коронавірусу нині працюють дві команди науковців: одна під керівництвом академіка Сибірного, друга – професора Комісаренка. Наприкінці цього року вони мають оприлюднити звіти та розповісти, на якому етапі в них створення українського препарату.

Про це “Суспільному” розповів головний санітарний лікар та заступник голови МОЗ України Ігор Кузін. Він зазначив, що розробка вакцини – це непростий процес. Він потребує фундаментальних досліджень, які можуть тривати кілька років.

Крім державної програми, в Україні є й приватні ініціативи щодо COVID-вакцин. Так, компанія “Лекхім” вирішила розгорнути додаткову промислову лінію для виготовлення китайської вакцини CoronaVac на території нашої держави. Її мають запустити у лютому 2022-го, зараз тривають роботи з монтажу та налагодження роботи.

“Після того, як лінія буде повністю готова, треба пройти ще певні дозвільні процедури, оскільки це фармацевтичне виробництво, яке не лише ліцензується, а ще й яке потребує особливого контролю якості”, – пояснив Кузін.

Якщо із документами все буде гаразд, лінія може запрацювати вже у другому-третьому кварталі наступного року. Зазначається, що вакцина CoronaVac буде доставлятися в Україну вже готовою, а тут її розливатимуть у шприци для одноразового використання.

Крім того, за словами Кузіна, у “Лекхім” заявили про намір розробити власну інактивовану вакцину, яка працюватиме так само, як і китайська CoronaVac.

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас  у Facebook, Instagram, Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено