Івано-Франківськ

Шкільне харчування: що змінилося у раціоні школярів з нового року

В Україні з початку 2022 року завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування.

Шкільне харчування: з цього року всі школи зобов'язані при формуванні меню зменшити кількість цукру

Шкільне харчування: з цього року всі школи зобов’язані при формуванні меню зменшити кількість цукру в 2-2,5 рази, збільшити кількість фруктів до 100 г та зменшити кількість хліба на один прийом їжі.

А також збільшити у раціоні школярів кількість м’яса птиці та молочних продуктів. Про це пише ПІК з посиланням на Слово і Діло.

Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди.

Водночас у шкільних буфетах забороняється продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено