Про це повідомила під час презентації результатів проєкту СУП та Програми U-LEAD з Європою “ОТГ та БІЗНЕС: шляхи сприяння взаємодії” провідний спеціаліст Букачівської ОТГ Тамара Гаргат, пише Agroreview.
“Наша громада претендує стати найбільшим центром виробництва ковбаси в Україні, — стверджує спеціаліст. — Ще понад 200 років тому в наших краях розпочали роботу маленькі ковбасні мануфактури, які зараз переросли в цехи, що виробляють 40-45 тонн м’ясних продуктів на добу” – сказала пані Тамара.
За словами Тамари Гаргат, в Букачівській ОТГ знаходиться найбільший в західному регіоні забійний цех та вирощується рогата худоба елітних сортів.
“Наші ковбасні виробники мають свої запатентовані авторські рецепти. Найбільш відомими виробництвами краю є: “Букачівські ковбаси”, “Вишнівські ковбаси”, а також “Букачівські на дровах”, — зазначає Тамара Гаргат.
До слова, цього року громада хотіла провести перший «Ковбаса Фест», проте у зв’язку із пандемією COVID-19 перенесли на невизначений час.
Довідково, кластер – це галузеве або міжгалузеве, територіальне добровільне об’єднання суб’єктів підприємницької діяльності.
Приєднуйтесь до нас у Telegram
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг