На Калущині ідея виготовляти сухі борщі виникла у старости села Голинь Тараса Кушлика, яку оголосили у храмі Покрови Пресвятої Богородиці. Також була сформована команда жінок, яка займалася підготовкою овочів для подальшої обробки, сушіння та фасування продукції. Про це повідомляє Івано-Франківська Архієпархія, пише ПІК.
«Ми зрозуміли, що рухаємось в правильному напрямку, коли почали отримувати відгуки воїнів, які були задоволені якістю і швидкістю приготування супів. В процесі роботи виникали ідеї різноманітних супів, таких як грибовий, гречаний. В наших планах є запустити також гороховий суп. Тому процес з виготовлення супів триває безперервно, аж по сьогоднішній день», — кажуть волонтери.
На 23 липня, завдяки жителям громади та не байдужим людям, виготовлено 8299 упакувань, а це 80000 порцій. Усі готові супи залишають у храмі, звідки пізніше відправляють на фронт. За цим процесом пильно стежить старший брат Іван Мазурик.
Читайте також у ПІК:
- Многая літ: жителька Калуської громади відзначила 100-літній ювілей (ФОТО)
- До Румунії вирушили діти захисників з Калуша
- На Прикарпатті розробили зарядну станцію на сонячних панелях для ЗСУ (ФОТО)
- У Франківську літня пара пожертвувала срібну брошку для ЗСУ: волонтери оголосили збір коштів
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг