Є допустима норма хліба, яку можна вживати в їжу без шкоди для здоров’я і фігури. Про це розповіли дієтологи і нутриціологи на euromd.com.ua, пише ПІК.
“Якщо говорити в середньому, то для чоловіка – це приблизно 150-200 грамів хліба, а для жінки близько 100-150 грамів. Для дітей норма може відрізнятися залежно від віку, але в середньому вона становить близько 50-60 грамів продукту або пара шматочків стандартного розміру”, – пояснюють експерти.
Фахівці уточнили, що йдеться про норму для здорових людей, які не страждають хронічними захворюваннями.
Також дієтологи закликали не забувати про користь вживання хліба в помірній кількості.
Хліб може бути в раціоні, нічого поганого в цьому немає, тим більше, якщо це хліб цілозерновий, який виготовлений з борошна грубого помелу, з борошна обдирного, де містяться харчові волокна з неочищеного зерна.
Щодо хімічних покращувачів, то вони в невеликій кількості містяться в хлібі, це не грає великої ролі в плані здоров’я. Сильно лякатися їх не потрібно. Вони перевірені. Консерванти, які використовуються для того, щоб хліб довше зберігався, не викликають проблем зі здоров’ям.
Читайте також:
- “Нова пошта” різко знизила ціни на доставку посилок з України в Польщу
- За гроші пропонують випускати чоловіків з України за кордон: назвали щомісячний внесок
- В Україні хочуть остаточно скасувати книгу скарг: що натомість пропонують
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг