Івано-Франківськ

Прикарпатців попереджають про небезпечний сир та сосиски

Виявили Listeria monocytogenes (ST155) в сирі «Asiago Pressato» і сосисках з м’яса птиці «Wurstel».
309141809 399168012394407 8277662354601221641 n scaled

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області повідомляє щодо виявлення Listeria monocytogenes у сирі та сосисках з м’яса птиці, експортованих з Італії, пише ПІК. 

“Виявили Listeria monocytogenes (ST155) в сирі «Asiago Pressato» і сосисках з м’яса птиці «Wurstel», що експортувалися з Італії (виробники: Latteria sociale di bolzano vicentino; Agricola Tre valli Soc.Coop.A.R.L., Italy) до України (отримувач: ПП «КЛЄР» просп. Повітрофлотський, 66, м. Київ, 03151)”, – йдеться у повідомленні.

У разі виявлення такої продукції операторам ринку необхідно вилучити її з виробництва.

Споживачам у разі виявлення вказаних харчових продуктів, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь.

Довідково: Лістерія моноцитогенес (далі L. monocytogenes) є грампозитивною бактерією. Ці бактерії широко розповсюджені у природі, їх знаходять у ґрунті, піску, воді. Список джерел (резервуарів) лістерій досить великий: це можуть бути дикі гризуни, сільськогосподарські тварини (особливо вівці і свині), домашні і дикі тварини (бродячі коти і собаки), а також дикі птахи, в тому числі голуби. Продукти харчування – молоко, м’ясо, риба, овочі, фрукти для збудника – просто відмінне живильне середовище для росту мікроорганізмів.

Monocytogenes є транзиторним мешканцем кишківника людини; від 2 до 10% всього населення є носіями цього мікроорганізму без очевидних наслідків для свого здоров’я. Порівняно з іншими неспороутворюючими, що розмножуються в продуктах харчування патогенними бактеріями (наприклад, сальмонелами, ентерогеморагічною кишковоюпаличкою), L. monocytogenes стійка до різних умов навколишнього середовища.

Навіть при початковому низькому рівні присутності L. monocytogenes у зараженому продукті, мікроорганізм може розмножитися під час зберігання в харчових продуктах, які підтримують його зростання, і навіть при низьких температурах.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

    © 2020 Всі права захищено