Івано-Франківськ

На Прикарпатті відкрили шелтер для жінок, які постраждали від сексуального насильства окупантів

Постраждалі від сексуального насильства матимуть безпечні умови проживання.

317839014 517328283763343 8445238378128063040 n scaled

В Івано-Франківській області розпочав роботу шелтер — реабілітаційний центр для жінок, постраждалих від сексуального насильства внаслідок російської агресії.

Він створений громадською організацією «Елеос-Україна» за підтримки партнерів з України та інших держав, інформує ПІК з посиланням на Офіс генпрокурора.

Потерпілі матимуть можливість безоплатно проживати у шелтері протягом півроку. Там вони отримають кваліфіковану психологічну, медичну та іншу допомогу.

«Така модель є оптимальною як з позиції турботи про постраждалих, так і для результативності кримінального процесу. Адже потерпілі у шелтері завжди мають змогу прямого контакту з прокурором — можуть надати свідчення саме тоді, коли психологічно до цього готові. Прокурори спілкуються з ними за місцем проживання, в комфортних та безпечних умовах, далеко від місця, де було скоєно злочини. Це дозволяє уникнути повторної травматизації та отримати повну інформацію, необхідну для доведення провини злочинця у суді» — зазначила Начальник другого відділу Управління Офісу Генерального прокурора щодо СНПК Анна Сосонська.

Шелтер вже прийняв перших мешканок. У планах — відкрити нові центри для чоловіків та сімей постраждалих від сексуального насильства внаслідок російської агресії.

Анна Сосонська закликала свідків і постраждалих від сексуального насильства повідомляти правоохоронні органи, аби отримати необхідну допомогу і покарати винних у злочині.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено