Івано-Франківськ

Це не нормально: нардеп від “Слуги народу” обурений роботою митниці

Зростаючі масштаби корупційних процесів на митниці загрожують стабільному функціонуванню економіки України.

Це не нормально: нардеп від "Слуги народу" обурений роботою митниці

Депутат від “Слуги народу”, голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в  інтерв’ю «Главкому» розповів, що це ненормально, коли попри інфляцію та нинішній курс гривні, який виріс більше, ніж на 25%, доходи митниці навпаки тільки падають, пише ПІК.

 “А інфляція, як відомо, це – податок на бідних, тому ми і робимо все, аби цього уникнути. Але якщо почнуться касові розриви, не буде грошей від партнерів, то просто виходу іншого не матимемо. Резерв може бути знайдений хіба що в покращенні адміністрування податків, коли ми виженемо крадіїв з митниці”, – зазначив він.

На запитання, чому на четвертому році каденції Володимира Зеленського митниця не очищена від корупціонерів, Гетманцев відповів, що наразі Верховна Рада не має впливу на Державну митну службу, а Кабінет міністрів не зробив кадрових висновків, які були рекомендовані парламентом.

“Мені складно відповідати на це питання, бо, з одного боку, я маю політичну відповідальність за те, що відбувається на митниці, адже я є членом команди. З іншого – від себе я зробив все можливе, аби там сталися кадрові, а за ними й системні зміни. Із законодавчої точки зору, все вже вирішено, і більше, ніж зараз, Верховна Рада навряд чи може вплинути на ситуацію”, – додав нардеп.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено