Прикарпатців попереджають про високий вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021).
Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.
“Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь”, – йдеться у повідомленні.
Довідково: акриламід – це хімічна сполука, яка утворюється природнім шляхом під час термічної обробки у процесі приготування кави, шоколаду, мигдалю, картоплі фрі, крекерів, чипсів, каш, хліба, печива, а також під час приготування деяких фруктів та овочів. Акриламід офіційно визнаний канцерогеном у багатьох країнах світу.
Споживання акриламіду у великих дозах може бути шкідливим для здоров’я, і ті, хто працює з ним у промислових умовах, повинні вживати запобіжних заходів проти надмірного впливу. Однак більшість з нас вживають його щодня у вигляді різноманітних страв.
Ознаки отруєння цією речовиною проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів. До симптомів ураження належать: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження конюктиви, пошкодження рогівки ока.
Читайте також у ПІК:
- Лікарка розповіла, що жінкам варто брати з собою у пологовий будинок
- Чорний ранок у Броварах, звільнення Арестовича, Водохреща-2023: ТОП-10 новин тижня за 16-22 січня (ФОТО, ВІДЕО)
- Ваш гороскоп на тиждень: 23 – 29 січня 2023 року
- Прикарпатців попереджають: у заморожених сирих курячих смужках виявили сальмонелу
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг