Івано-Франківськ

На Прикарпатті чоловік з Бучі прославляв армію росії – йому повідомили про підозру

Чоловік бажав «успіху та процвітання росії».

338845159 991755745145125 6261698663077609567 n scaled

За даними слідства, підозрюваний з початком повномасштабного вторгнення переїхав на Прикарпаття з міста Буча.

Про це інформує пресслужба прокуратури Івано-Франківській області, пише ПІК.

Упродовж березня-травня 2022 року він неодноразово поширював через власний акаунт у соцмережі матеріали, спрямовані на виправдовування збройної агресії РФ.

Він публікував агітаційні матеріали на підтримку російських військовослужбовців, видаючи за «звільнення» окупацію українських міст.

“Влітку 2022 року чоловік повернувся на Київщину, де продовжував інформаційно підтримувати війська загарбників, прославляти та звеличувати їх «подвиги», «сумувати за загиблими героями росії», а також розповсюджувати пропаганду щодо « боротьби з нацистами та найманцями»” – йдеться у повідомленні.

Під час слідчих дій за місцям його проживання виявлено докази протиправної діяльності.  Підозрюваного затримано, вирішується питання про обрання стосовно нього запобіжного заходу – тримання під вартою.

Під процесуальним керівництвом Івано-Франківської обласної прокуратури  жителю Київщини повідомили про підозру за фактом виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

Читайте також: 

Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено