Івано-Франківськ

У Рівненській області заборонили діяльність УПЦ МП

Рівненська обласна рада проголосувала за заборону діяльності УПЦ Московського патріархату на Рівненщині.

57403031 1006 scaled e1681136165516

Також депутати обласної ради проголосували за скасування низки рішень 1991 та 1992 років щодо передавання УПЦ МП в користування культових будівель, пише ТСН.

Щоб проголосувати за це рішення депутати зібралися на позачергову сесію. Заборону УПЦ МП підтримали 55 депутатів з 55 присутніх в залі.

Крім того Рівненська обласна рада уже втретє звертатиметься до Верховної Ради з вимогою заборони УПЦ Московського патріархату.

Окреме звернення облрада надішле до органів місцевого самоврядування Рівненської області, аби ті прийняли відповідні рішення щодо припинення діяльності УПЦ МП на території своїх громад.

Як передає “Суспільне”, у залі дали слово керівнику Рівненської єпархії УПЦ МП архієпископу Пимену. Він запевнив, що Собор їхньої конфесії змінив статут, а відтак “церква є повністю самостійною”.

Також він зазначив, що серед священників та вірних їхньої конфесії багато підтримують Україну, зокрема, і на фронті.

“Так, ми визнаємо, є колабораціонізм, але він є у всіх верствах населення, і серед вас, шановні… Засуджувати можна дуже багато, а можна просто викорінити… Це ж дискримінація, яка віддаляє нас від вступу в ЄС і від євроінтеграції, це роз’єднує суспільство“, – сказав ієрарх УПЦ МП.

Нагадаємо, 8,5 тисяч церков в Україні й досі залишаються в УПЦ МП. 

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено