До Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України додали приготування української традиційної страви “Голубці”. Про це пише ПІК з посиланням на Букви.
“Страва побутує на всій території сучасної України та інших країн, зокрема на території Кіровоградської області: селище Голованівськ, села Вербове, Грузьке, Ясне, Ємилівка, Журавлинка, Цвіткове, Клинове, Красногірка, Манжурка, Межирічка, Краснопілля, Молдовка, Матвіївка, Недеждівка, Наливайка, Роздол, Розкішне, Костянтинівка, Маринопіль, Мар’янівка, Новосілка, Свірневе, Зелена Балка, Новоголованівськ, Олексіївка, Троянка, Шепилове, Олександрівка, Ковалівка Голованівського району”, – йдеться у повідомленні.
Крім того, до переліку додали такі елементи:
- традиції рогозоплетіння, що побутує у селах Щітки та Писарівка Вінницької області;
- традиція наряджання могильних хрестів на Рівненському Поліссі;
- культура традиційного вівчарства Бессарабії та знання, пов’язані з ним;
- традиція віншування Василів у селі Липівка в Івано-Франківській області.
До слова, першого липня українську національну страву – борщ – внесли до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує негайної охорони.
Читайте також у ПІК:
- Як правильно коптити м’ясо: корисні поради
- Коломийська начинка потрапила у фуд-гід Україною з відомим шеф-кухарем (РЕЦЕПТ)
- “Отримав” нагороду: в Японії оцінили український борщ (ФОТО)
- Коли правильно солити суп та як врятувати пересолену страву
Приєднуйтесь до нас у Facebook,Instagram,Youtube та Telegram
Читайте нас у тг