Івано-Франківськ

Громадянин Польщі намагався ввезти в Україну спорттовари, як “гуманітарну допомогу” для ДСНС

Громадянин Польщі залишився без авто і спорттоварів, які планував ввезти в Україну за фальшивими документами про гуманітарну допомогу   

347664321 585839963702476 3685107661843066966 n scaled

Днями в пункт пропуску «Рава-Руська – Хребенне» із Польщі прибула вантажівка  під керуванням 57-річного мешканця сусідньої країни.

До митного контролю водій подав документи, в яких вказувалось, що він перевозить 350 кг гуманітарної допомоги для  ГУ ДСНС у Харківській області: спортивне взуття та одяг, роликові ковзани, м’ячі, скейтборди тощо.

Відправником “гуманітарної допомоги” значилась одна польських компаній, передає Львівська митниця.

“Для перевірки законності переміщення вантажу працівники  митниці звернулися до зазначеного в декларації одержувача допомоги. Українська сторона підтвердила, що не очікує на цей вантаж та не  співпрацює з компанією, яка його відправила”, – йдеться у повідомленні.

Відтак, вантажний автомобіль і виявлений товар тимчасово вилучено.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил, описаних в ч.1 ст. 483 (Переміщення або дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю) МКУ.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів правопорушення  з конфіскацією, а також  транспортних що використовувалися для переміщення товарів.

Читайте також:

Приєднуйтесь до нас  у Facebook,Instagram,Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено