Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, пише ПІК.
Зокрема. було перевірено:
- закладів громадського харчування – 402, виявлено 95 порушень (24%);
- закладів дошкільної освіти – 65, порушень не виявлено;
- закладів загальної середньої освіти – 54, виявлено 6 порушень (11%);
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 282, виявлено 56 порушень (20%);
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 115, виявлено 22 порушення (19%);
- агропродовольчих ринків – 61, виявлено 18 порушень (30%);
- перукарень, салонів краси – 40, виявлено 3 порушення (8%).
Окрім того, минулих вихідних проходили перевірку заклади, де могли відбуватися масові заходи.
Всього обстежено 280 закладів громадського харчування (за участю представників органів виконавчої та місцевої влади – 45 (16%)),
- виявлено 69 порушень;
- складено 65 протоколів: в “червоній” епідемічній зоні – 24, в “помаранчевій”– 41; в тому числі спеціалістами Держпродспоживслужби – 62 протоколи, органами Національної поліції – 3; – зафіксовано проведення 35 масових заходів (весіллів, днів народжень), в тому числі в “червоній” епідемічній зоні – 10 (Косівський, Тисменицький райони, місто Івано-Франківськ), в “помаранчевій” – 25 (найбільше – в Рогатинському, Богородчанському та Верховинському районах).
До слова, отримати консультацію або повідомити про порушення протиепідемічних правил можна за тел. 0342-51-13-89, 52-83-98 (в Головному управлінні), або в районних, міських управліннях, відділах (адреси та контактні телефони – за посиланням https://vetif.gov.ua/struktura/holovne-upravlinnia.html#.X1npH9IzbIU).
Читайте також у ПІК: