Івано-Франківськ

У Франківську засудили двох колаборанток з Херсонщини

В Івано-Франківську суд заочно виніс вироки за співпрацю з окупантами двом мешканкам села Микільське Херсонської області. Про це пише ПІК

63e4b3fb0c4c1

В Івано-Франківську суд заочно виніс вироки за співпрацю з окупантами двом мешканкам села Микільське Херсонської області.

Про це пише ПІК з посиланням на СБУ в Івано-Франківській області.  

Зокрема, до 10 років позбавлення волі засудили проросійську активістку, яка у 2022 році за пропозицією віце-гауляйтера Херсонщини Стрємоусова очолювала окупаційну сільську раду.

“СБУ надала беззаперечні докази, що «староста» налагодила співпрацю з адміністрацією загарбників, проводила проросійську агітацію, збирала у мешканців копії документів для окупаційної влади, організовувала доставку допомоги від партії “єдіная росія”, – йдеться у повідомленні.

Після звільнення правобережжя Херсонщини колаборантка втекла до Росії, де хазяї розрахувалися з нею за службу сертифікатом про право на отримання коштів для придбання житла у Ставропольському краї РФ.

Жінка отримала вирок за статтею про колабораційну діяльність.

Також, засудили директорку дитячого дошкільного закладу села Микільське, яка впроваджувала російську освіту для найменших. СБУ встановила, що вона добровільно пристала на пропозицію співпраці з окупантами та перевела очолюваний заклад на російські стандарти освіти й виховання.

Даючи коментар проросійським пропагандистам, колаборантка заявляла, що нібито все село є російським, а відтак завжди російською були і школа, і дошкільний навчальний заклад села.

Жінку засудили до двох років позбавлення волі.

Оскільки дві колаборантки перебувають на непідконтрольній українській владі території, строк виконання покарання обчислюватиметься їм з моменту затримання.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено