Івано-Франківськ

Прикарпатця посмертно нагородили “Золотим хрестом” від Головнокомандувача ЗСУ (ФОТО)

Нагороди передали матері.

Vasyl Doroshenko foto v chornij ramtsi 768x878 1 scaled

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний нагородив почесним нагрудним знаком “Золотий хрест” полеглого пластуна, військовослужбовця з Івано-Франківщини Василя Дорошенка. Боєць на псевдо Паладін воював у складі 3 окремої штурмової бригади.

Нагороду від Залужного матері загиблого воїна передав староста села Тязів Василь Боднарчук, звідки родом військовослужбовець, повідомили на сайті Ямницької громади.

photo 2024 01 11 10 20 28 6 768x711 1

Довідково: Василь Володимирович Дорошенко народився 21 квітня 1995 р. в с.Тязів. Був учасником організації “Пласт”, у 2014 р. – активіст Євромайдану, захоплювався подорожами автостопом та книгами, також волонтерив, писав прозу й поезію, мріяв про видання власної книги. У травні 2022 р. Герой був призваний до лав ЗСУ і з того часу захищав рідну землю від ворога.  Спершу ніс службу в одній з артилерійських бригад, а згодом служив на передовій старшим водієм у складі третьої окремої штурмової бригади однієї з військових частин. У травні 2023 р. Василь отримав поранення на передовій, та після реабілітації повернувся у стрій і до останнього подиху захищав рідну Україну від ворога. 13 серпня 2023 р. під час виконання бойового завдання серце нашого земляка зупинилося внаслідок обстрілу, завданого військовими формуваннями рф на бахмутському напрямку в Донецькій області.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено