Івано-Франківськ

Франківське ЗМІ не спростовуватиме інформацію про нардепа Ігоря Фріса

Відповідне рішення ухвалив Івано-Франківський апеляційний суд.

MyCollages 2024 01 26T075545.200 scaled

25 січня відбуло засідання Івано-Франківського апеляційного суду щодо скарги компанії “Агентство правових технологій”, яка є засновницею інтернет-видання “Galka”, на рішення Івано-Франківського міського суду від 16 листопада 2023 року, розповідає ПІК із посиланням на Суспільне.

Ним суд зобов’язав опублікувати спростування інформації на сайті про те, що Ігор Фріс є одним із нардепів, які відмовилися підписувати звернення до голови Верховної ради України Руслана Стефанчука про позбавлення повноважень депутатів, які були обрані від заборонених проросійських партій.

Головуючий суддя Віктор Барков зачитав рішення про те, що Івано-Франківський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу “Агентства правових технологій”.

“Рішення Івано-Франківського міського суду від 16 листопада 2023 року скасувати. У задоволенні позову Фріса Ігоря Павловича до ТзОВ “Агентство правових технологій”, Боднарчука Назара Богдановича про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації відмовити. Постанова суду набирає законної сили з дня її прийняття. Може бути оскаржена безпосередньо до Верховного суду у касаційному порядку впродовж 30 днів”, — оголосив суддя Віктор Барков.

Нардеп Ігор Фріс на цьому судовому засіданні не був. У коментарі Суспільному він сказав, що планує подавати касаційну скаргу, адже вважає, що на сайті “Galka” спотворили інформацію щодо нього.

Написано: “Нардеп Фріс не підписав звернення по ОПЗЖ. Я підписав три інші. Про яке йдеться? Це ж зверху написано і читається великими буквами. А, може, вони говорили про інше моє звернення, яке вважали, що я його не підписав, а я їх підписував. Це ми просили поправити й все. Було б написано: “Депутат Фріс не підписав звернення Дунди, натомість підписав три інші звернення”, тоді жодних проблем немає“, — каже Ігор Фріс.

7558eeb7cbdb5e41

За словами головного редактора сайту “Galka”, директора “Агентства правових технологій” Романа Турія, опублікувати матеріал “Нардеп з Прикарпаття не підписав звернення про позбавлення нардепів ОПЗЖ повноважень, – Чесно” вирішили, адже інформація в ньому є суспільно важливою.

“Ми побачили її на сайті руху “Чесно”, який є загальновизнаним і таким, що заслуговує на довіру громадським рухом. Ми передрукували собі цей матеріал, бо вважаємо, що жителі Прикарпаття мають знати, чим займаються наші нардепи у ВРУ”, — говорить Турій.

З його слів, заголовок до публікації мав дати розуміння читачу, про що буде ця стаття.

“І заголовок чітко підтвердив той факт, що нардеп з Прикарпаття не підписав конкретне звернення. І далі у статті йшлося пояснення про конкретне звернення з таким-то номером, від такого-то нардепа”, — додає Турій.

Роман Турій додав, що готовий брати участь у розгляді касаційної скарги на рішення Івано-Франківського апеляційного суду, якщо її подасть Ігор Фріс.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено