Сьогодні пропонуємо читачам ПІК один з найпопулярніших сніданків Кореї – кімчі, або овочі під гострим соусом.
Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:
- імбир;
- 1 редька;
- 2 склянки води;
- 1 велика морква;
- 5−6 зубчиків часнику;
- 2 столові ложки цукру;
- 2 пучки зеленої цибулі;
- 300 грамів перцю чилі;
- 7−8 столових ложок солі;
- 1 качан пекінської капусти;
- 50 мілілітрів рибного соусу;
- 300 грамів болгарського перцю;
- 1 чайна ложка коріандру в зернах;
- 3 столові ложки рисового борошна.
Для початку пекінську капусту потрібно порізати вздовж на чотири частини. Потім кожну з четвертинок треба розрізати впоперек на три частини. Далі варто розібрати капусту на листочки і добре промити. Після цього капусту треба посипати сіллю (5−6 ст.л.) і залишити на 30−60 хвилин.
Тим часом у сотейнику треба змішати дві склянки води з рисовим борошном. Суміш треба поставити на вогонь і варити до отримання густої маси, після чого дати охолонути.
Солодкий перець, перець чилі, часник й імбир варто пропустити через м’ясорубку чи перебити в блендері до отримання однорідної маси. До суміші треба додати 1−2 ст.л. солі та перемішати. Зелену цибулю потрібно нарізати невеликими шматочками, моркву та редьку порубати півкільцями або тонкою соломкою.
Засолену в мисці пекінську капусту варто добре промити від солі. До неї треба додати інші інгредієнти — рибний соус, коріандр, остиглу суміш з рисового борошна. Усе дуже добре перемішати.
Традиційно варто залишити кімчі маринуватися на один чи два дні. Втім страву можна їсти й одразу. Смачного!
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте також: