Івано-Франківськ

Житель Франківщини хотів відправити зуб мамонта до Катару (ФОТО)

Цей зуб вже визнаний культурною цінністю.

Житель Франківщини хотів відправити зуб мамонта до Катару (ФОТО)

Митники вилучили зуб мамонта часів пізнього плейстоцену України, який житель Франківщини намагався незаконно переправити до Катару. Він задекларував його, як металевий виріб вартістю $50. Про це повідомляє Київська митниця, пише ПІК. 

“Однак, замість металевого предмета під час митного контролю міжнародної посилки митники виявили чималу брилу неправильної форми. Як визначили експерти, виявлена брила – молярний зуб нижньої щелепи мамонта зі збереженими коренями. Ці зразки нечасто зустрічаються і мають важливе наукове значення”, – йдеться у повідомленні.

Знахідки таких зубів цінні для дослідження видової різноманітності мамонтів в плейстоцені України, адже мамонти – типові тварини пізнього плейстоцену України (130-13 тисяч років тому).

“Зразок має культурну, наукову, музейну та освітню цінність, зокрема, рекомендується до внесення до музейного фонду України. Згідно з чинним законодавством України, на вивезення культурних цінностей за кордон потрібне відповідне свідоцтво Міністерства культури України. Такого дозволу митникам надано не було”, – додали митники.

На прикарпатця митники склали адмінпротокол.

Львівські митники зупинили понад 40 тонн товару російського виробництва (ФОТО)

Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено