Івано-Франківськ

Стало відомо, скільки переселенців зараз проживають у Надвірнянській громаді

Зокрема, 90 людей з числа внутрішньо переміщених отримують психологічну та психосоціальну підтримку.

Стало відомо, скільки переселенців зараз проживають у Надвірнянській громаді

У Надвірнянській громаді станом на початок червня 2024 року проживають 3527 переселенців. На початку повномасштабної війни, їх кількість складала 5060 людей. Як у громаді організовано роботу з ВПО, розповів міський голова Надвірної Зіновій Андрійович, пише ПІК.

Зокрема, внутрішньо переміщеним людям роздають продуктові та побутові набори. Так сім сімей переселенців (16 людей) проживають у гуртожитку міста Надвірна, за адресою вул. Г.Мазепи, 57. З місцевого бюджету на ремонт гуртожитка виділено більше 2 млн. гривень.​ Відремонтувати приміщення та облаштувати необхідними меблями допомогли також благодійні фонди та міжнародні партнери.

“Внутрішньо переміщені особи, які проживають у гуртожитку згідно заключеного договору мають право проживати у даному гуртожитку безкоштовно протягом шести місяців. Після закінчення цього періоду міська рада сплачує комунальні послуги за цих громадян, забезпечуючи їм необхідні умови для стабільного проживання та адаптації”, – зазначив голова громади.

Окрім того, для дітей внутрішньо переміщених людей затвердили безкоштовне харчування в закладах дошкільної та середньої освіти. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено