Івано-Франківськ

Прикарпатські енергетики пояснили, як зменшити використання кондиціонеру до мінімуму

Кондиціонер рекомендують використовувати у непікові години, з 10:00 до 17:00.

Прикарпатські енергетики пояснили, як зменшити використання кондиціонеру до мінімуму

Через активне використання кондиціонерів як вдома, так і на роботі через спеку збільшило тривалість вимкнень електроенергії у доведених графіках. Про це пише ПІК з посиланням на “Прикарпаттяобленерго”. 

Енергетики рекомендують утриматися від використання кондиціонерів або зменшити їхнє застосування до мінімального, як це зробити: 

  • Перш за все, якщо ви ще не придбали кондиціонер, але націлені це зробити – віддайте перевагу інверторним кондиціонерам. Вони так само, як і звичайні, охолоджують приміщення до необхідної температури, але потім не вимикаються, а лише знижують свою потужність. Таким чином компресор постійно підтримує бажану комфортну температуру за мінімальної роботи.
  • Рекомендується використовувати функції “Еко” кондиціонера, а в нічний час переводити в режим “Sleep”, при якому знижується рівень шуму і витрати електрики. Вночі та вранці можна повністю відмовитися від застосування кондиціонера, замість цього відчинити вікна для провітрювання. До слова, у час використання пристрою – навпаки прослідкуйте, щоб вікна і двері були зачиненими, і щоб зайве тепло не потрапляло в кімнату.
“Охолодити приміщення можна і без кондиціонера. Для цього потрібно придбати жалюзі або спеціальну плівку для вікон, що відбиває світло і тепло. Ще один додатковий спосіб – частіше проводити вологе прибирання, що теж знизить температуру повітря. Необхідно також слідкувати за справністю приладу та проводити його регулярне обслуговування”, – додають енергетики.
Читайте також у ПІК:
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено