Івано-Франківськ

Чи дійсно будуть депортувати українців із Німеччини тих, в кого немає роботи? Як діяти тим, хто тільки планує поїздку

Ситуація з біженцями постійно змінюється, тому важливо стежити за оновленнями.

real 2a88976f bf26 4234 bebc 70ef0ab48214 scaled

Після початку повномасштабної війни в Україні Німеччина стала одним з головних прихистків для мільйонів українських біженців. Багато хто з них отримав тимчасовий захист та можливість працевлаштування. Проте, останнім часом з’являються повідомлення про можливу депортацію українців, які не знайшли роботи. Чи дійсно це так, і що робити в такій ситуації?

Звідки з’явились повідомлення про депортацію

Наразі немає офіційної інформації про масові депортації українців з Німеччини через відсутність роботи. Уряд Німеччини зацікавлений в інтеграції біженців та надає їм можливість працевлаштування та навчання. Проте не так давно голова баварської опозиційної партії А. Добріндт висловив критику в бік українців, що перебувають в Німеччині та не мають роботи. Політик невдоволений тим, що коштом платників податків біженцям надають фінансову допомогу та на його думку непрацевлаштованим українцям необхідно повертатися в більш безпечні західні регіони України або шукати роботу в Німеччині. 

У відповідь на такі повідомлення інші представники уряду висловили свою незгоду з позицією Добріндта. Більшість політиків готові й надалі підтримувати українських біженців, що шукають в Німеччині захисту від російських ракет. 

Що робити перед поїздкою в Німеччину

Перед поїздкою до Німеччини рекомендується:

  • Ознайомитися з актуальними правилами в’їзду та перебування на сайті посольства Німеччини в Україні. Наприклад, українцям знадобиться зелена карта для виїзду за кордон, щоб потрапити на територію держави.
  • Вивчити мову. Знання німецької мови значно полегшить вам пошук роботи та інтеграцію в німецьке суспільство.
  • Зібрати всі необхідні документи. Аби легше знайти роботу та загалом облаштувати комфортне життя в Німеччині важливо мати всі важливі документи. Якщо ви плануєте виїзд на власному авто, знадобиться зелена карта в Німеччину для українців. Це забезпечить вам фінансовий захист на дорогах.

Пам’ятайте, ситуація з біженцями постійно змінюється, тому важливо стежити за оновленнями. Не бійтеся звертатися за допомогою до офіційних органів та некомерційних організацій. Необхідно розуміти, що працевлаштування є важливою частиною інтеграції в суспільство. Також стабільна робота зможе забезпечити фінансову подушку в чужій країні.

У Німеччині є багато вакансій, тому при наявності бажання та зусиль ви зможете знайти нове місце роботи. До того ж, влада закликає роботодавців давати шанс працювати навіть українцям з поганим рівнем німецької мови.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено