Івано-Франківськ

У Франківську завершили реконструкція підстанції: що зміниться для Каскаду, Хоткевича та Майзлів?

Підстанція діє з 1985 року.

Укренерго застосовує погодинні вимкнення світла по всій Україні з 18 до 22 години

У рамках виконання інвестиційної програми протягом двох місяців тривала реконструкція ПС 110 кВ, яка забезпечує електропостачання мікрорайонів Каскад, Майзлі, Хоткевича та інші прилеглі райони.

Про це розповідає ПІК із посиланням на “Прикарпаттяобленерго“.

Через необхідність виконання  вимушених заходів з обмеження потужності споживання електричної енергії, які вимагають багаторазової щоденної роботи вимикачів 10 кВ, забезпечення безперебійного електропостачання споживачів потребувало оновлення комутаційного обладнання підстанції.

Станом на сьогодні всі заплановані роботи з реконструкції завершені та виконуються заходи по введенню підстанції в роботу.

У зв’язку з цим, для частини франківців буде змінена тимчасова схема приєднання на постійну, тобто черги ГПВ знову повернуться до звичайних. Про це буде повідомлено пізніше.

Зміни після реконструкції

На підстанції підрядні організації замінили все обладнання напругою 10 кВ, впроваджені мікропроцесорні захисти та система телемеханіки. Це дозволить працівникам АТ «Прикарпаттяобленерго» дистанційно здійснювати моніторинг параметрів роботи мережі та ввімкнення і вимкнення споживачів з дотриманням графіків погодинних вимкнень.

Окрім цього, реконструкція підстанції для споживачів покращить надійність електропостачання за рахунок заміни обладнання, що вичерпало свій ресурс роботи та могло було причиною аварійних вимкнень.

Що планується далі?

Наступного тижня розпочнуться роботи з оновлення обладнання на підстанції ПС 110 кВ, яка забезпечує електропостачання споживачів мікрорайонів Позитрон, Гірка, Софіївка, вулиць Максимовича, Надрічна, Сагайдачного, Б. Хмельницького, Івана Павла ІІ та с. Вовчинець.

Роботи триватимуть до кінця серпня та буде замінено все комутаційне обладнання 10 кВ з пристроями релейного захисту, автоматики та телемеханіки. На час проведення робіт для частини споживачів будуть зміни в чергах ГПВ, про які повідомимо пізніше.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено