Сьогодні пропонуємо читачам ПІК рецепт одного з найпопулярніших сніданків Алжиру – масфуф, або солодкий кускус.
Для приготування сніданку знадобляться наступні інгредієнти:
- інжир;
- родзинки;
- жменя горіхів;
- 1 стакан кускуса;
- жменя фісташок;
- 1 столова ложка меду;
- 3 апельсини (цедра та сік);
- 50 грамів вершкового масла;
- 2 жмені винограду без кісточок.
Для початку необхідно замочити інжир та родзинки в теплій воді. Тим часом варто заварити кускус у суміші апельсинового соку, цедри та меду, суміш попередньо довести майже до кипіння. Треба дати постояти каші під кришкою 10 хвилин. На сухій пательні, на маленькому вогні, потрібно прогріти горіхи. Після цього варто дати їм охолонути та розтовкти в ступі.
В кускус треба додати масло та перемішати суміш виделкою. До каші необхідно додати розтовчені горіхи, замочені інжир та родзинки, все добре перемішати. Страву варто прикрасити виноградом. Масфуф зазвичай подають зі склянкою молока. Смачного!
Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте також: