Івано-Франківськ

На Прикарпатті підозрюють керівника районної КЕЧ: що накоїв?

Завдав державі збитків на майже 2 000 000 гривень під час закупівлі газу.

735

Начальнику районної квартирно-експлуатаційної частини на Прикарпатті повідомили про підозру за фактом недбалого ставлення військової службової особи до служби.

Як повідомляють в Івано-Франківській спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону, це спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, пише ПІК.

За даними слідства:

“43-річний полковник не перевірив середньоринкову ціну на корисні копалини та уклав у 2018 році договір із підприємством-переможцем тендерних торгів про поставку 1900 тисяч метрів кубічних природного газу для потреб військової частини. Надалі підозрюваний підписав ще дев’ять нікчемних додаткових угод, які значно перевищили початкову договірну вартість газу. Як наслідок – через безпідставно та незаконно збільшено ціну на придбані енергоносії, держбюджету завдано збитків на майже 2 мільйони гривень”.

Наразі вирішується питання щодо обрання військовому запобіжного заходу, вживаються заходи для відшкодування завданих державі збитків.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Івано-Франківській області за матеріалами Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області ДСР Нацполіції України.

Санкція статті передбачає від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено