Івано-Франківськ

Прикарпатцям пояснили, чому графіки вимкнень світла не можна скласти на тиждень

Це можливо лише після відповідної вказівки «Укренерго».

ad7hme c323x240x50px50p up 6c7e159cbc2727c03a3ca8f3de6adc59

У “Прикарпаттяобленерго” пояснили, чому не можна скласти графік погодинних вимкнень на тиждень вперед.

“Ви часто запитуєте, чому не можна скласти графік погодинних вимкнень на тиждень вперед, щоб мати змогу планувати свої справи? Але, на жаль, станом на сьогодні розробити такий графік неможливо”, – зазначили в обленерго.

Причиною цього є те, що  «Укренерго» на кожен день визначає кількість черг споживачів, яку має вимкнути обленерго в певний час, щоб збалансувати дефіцит в енергосистемі України.

Ці обмеження змінюються щодня, залежно від величини дефіциту електроенергії, на який впливають погодні умови, пошкодження енергооб’єктів після обстрілів (або їхня відсутність), вивід в ремонт чи з ремонту енергоблоків тощо.

“Володіючи інформацією про стан енергосистеми, Укренерго доводить оператору системи розподілу (Прикарпаттяобленерго) завдання на застосування певної кількості черг протягом доби”, – зазанчають енергетики.

У “Прикарпаттяобленерго” додали, якщо дефіцит значно зменшиться і ситуація стабілізується, можуть створити графіки вимкнень  на тиждень. Утім, це можливо лише після відповідної вказівки «Укренерго».

До слова, в Україні запрацювала «гаряча лінія» з питань енергетики «Струм».

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено