Івано-Франківськ

Семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці, уклали контракт із ЗСУ

Раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська.

a30b5fdd50b4a7cb

Семеро жінок, які відбували покарання у в’язниці, вже уклали контракт із ЗСУ. Жінки виявили бажання проходити військову службу за контрактом в обмін на умовно-дострокове звільнення.

Про це повідомили в Міністерстві юстиції України, пише ПІК.

Вони успішно пройшли військово-лікарську комісію та отримали згоду командирів військових частин на проходження служби у конкретних підрозділах Сил оборони.

«Ухвалений Верховною Радою закон про мобілізацію засуджених осіб передбачає можливість потрапити до війська не тільки чоловікам, але й жінкам. Однак раніше засуджені жінки не виявляли бажання мобілізуватись до війська. Наразі маємо рішення щодо перших 7 засуджених, які вирішили укласти контракт із ЗСУ», – зазначила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька.

Нагадаємо, 8 травня Верховна Рада підтримала у другому читанні законопроєкт, який передбачає добровільну мобілізацію окремих категорій ув‘язнених. 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав цей законопроєкт.

Загалом, 6101 засуджених виявили бажання долучитись до лав Збройних Сил України. 3823 осіб вже виїхали з установ відбування покарань на навчання.

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено