Івано-Франківськ

У якій країні Європи найбільше п’ють алкоголь: цікава статистика

Найбільше споживання алкоголю спостерігається у Румунії

У Ворохті вирішили залишити продаж пива під забороною - голова громади

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, європейці є найбільшими любителями спиртного у світі, вживаючи у середньому 9,2 л чистого алкоголю на рік (еквівалент 460 пінт).

Середній показник по світу становить 5,5 л (275 пінт) на особу. Про це повідомив британський таблоїд The Daily Mail.

Найбільше споживання алкоголю спостерігається у Румунії, де чоловіки споживають еквівалент 1365 пінт пива на рік, а жінки – 500 келихів вина.

Румуни п’ють у середньому 4,6 одиниці алкоголю на день, що майже дорівнює двом із половиною пінтам пива або трьом келихам вина. У той час як Туреччина, завдяки високим податкам на алкоголь і обмеженню його доступності, споживає найменше.

Велика Британія посідає 18-те місце з 51 європейської країни за рівнем споживання алкоголю: у середньому жителі країни вживають 2,9 одиниці (23,5 г чистого алкоголю) на день або 20,3 одиниці на тиждень – це приблизно 10 пінт пива або 13 келихів вина.

У Великій Британії різко зросла кількість смертей, пов’язаних із алкоголем, що пов’язано з пошкодженням печінки та інших органів.

За даними ВООЗ за 2019 рік, британські чоловіки споживають еквівалент 17 л чистого алкоголю на рік, тоді як жінки – 4,9 л. Одна одиниця алкоголю дорівнює 10 мл чистого спирту.

Річне споживання алкоголю в Італії становить 635 кухлів пива або 233 келихи вина. Албанія споживає ще менше – 420 кухлів пива або 127 келихів вина на рік.

Загалом по Європі чоловіки споживають майже вчетверо більше чистого алкоголю (14,9 літра) порівняно з жінками (чотири літра) на рік.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено