Івано-Франківськ

США виділили Україні пакет допомоги на 200 млн доларів: що туди увійде

Також у переліку згадані протитанкові комплекси Javelin та AT-4, протитанкові керовані ракети TOW.
HIMARS   missile launched

Фото ілюстративне

Міністерство оборони США опублікувало список озброєння, яке мають передати Україні в межах чергового пакета військової допомоги на суму 200 мільйонів доларів.

Про це повідомила  “Європейська правда” з посиланням на сайт відомства, пише ПІК.

Пентагон зазначив, що США виділяють пакет у 200 мільйонів доларів у межах президентських повноважень зі скорочення озброєнь, тобто озброєння надійде до України безпосередньо зі складів американської армії.

Крім того, оборонне відомство США анонсувало виділення близько 1,5 мільярда доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), яка передбачає укладання довгострокових контрактів із виробниками зброї.

Обидва пакети містять боєприпаси для систем HIMARS, NASAMS і засобів протиповітряної оборони малої та середньої дальності, ракети RIM-7 для протиповітряної оборони, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, мінометні міни калібру 120 мм, високоточні авіаційні боєприпаси.

Також у переліку згадані засоби радіоелектронної боротьби, стрілецька зброя, вибухівка, системи захищеного зв’язку, комерційні послуги супутникової зйомки та запасні частини.

“Це вже двадцятий пакет USAI від адміністрації Байдена та шістдесят другий транш обладнання, яке буде надано Україні з запасів Міністерства оборони США, починаючи з серпня 2021 року”, – зазначили в Пентагоні.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено