Івано-Франківськ

У Франківську відкрили Денний центр психологічної допомоги від домашнього насильства

Постраждалі від насильства зможуть безоплатно отримати комплексну допомогу.

FB IMG 1722574678627 scaled

Денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства відкрили в Івано-Франківську, про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише ПІК.

«В межах проекту ми допомагаємо створювати спеціалізовані служби підтримки, такі як денні центри, безпечні притулки та кризові кімнати для жінок та дівчат, які постраждали від насильства. Їм треба десь перебути ніч, або побути довший період часу. А також працюють мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, психологи, соціальні працівники, яким можна подзвонити, домовитися про зустріч там, де це потрібно для постраждалих осіб, там, де можна проконсультуватися і отримати психологічну підтримку, щоби зрозуміти, яка доступна допомога у певній громаді», – розповідає керівник проєкту в галузі народонаселення «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Костянтин Бойчук.

FB IMG 1722574666855 scaled

Випадків домашнього насильства цього року стало майже удвічі більше, аніж у 2023-му. За перші пів року до Центру зателефонували 244 скривджені вдома людини. Натомість за весь 2023 рік повідомлень про факти домашнього насильства було 369.

«Важливо, щоби був такий центр, де можна було би порадитися в такій ситуації, бо не завжди людина хоче в поліцію звертатися, не завжди людина хоче виносити цю проблему. Такий денний центр дасть можливість поспілкуватися і не дасть домашньому насильству перерости у ще більше. Зараз дуже тяжкий час. Все-таки дуже багато стресів внаслідок війни, військових дій, та різні ситуації в родинах: хтось виїхав, хтось тут залишився, чоловік на війні, жінка з дітьми тут, потім вертається в сім’ю, в родину. І щоби правильно зреагувати і зберегти сім’ю, дуже важливо, щоби такі центри працювали», – зазначає Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Ініціативу реалізували у межах проєкту UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні «Міста і громади, вільні від домашнього насильства».

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено