Івано-Франківськ

Що викликає коливання курсу криптовалют: чинники волатильності

Якщо попит на певну криптовалюту зростає, її ціна підвищується, і навпаки.

5398b00f3856764384ff87cc01966223

Волатильність – одна з характеристик цифрового ринку, оскільки попит та пропозиція знаходяться у постійному русі. Відповідно, якщо вас цікавить криптовалюта ціна – один із індикаторів не лише стану проєкту, а і безпосередньо ринка. На вартість цифрового активу впливає широкий спектр факторів. Якщо ви плануєте займатись трейдингом або інвестуванням, слід аналізувати детально вплив кожного чинника, оскільки вони можуть як обвалити, так і стимулювати курс цифрової монети.

Чому коливається курс криптовалют на сьогодні: основні чинники

Як і на будь-якому фінансовому ринку, котирування на криптовалюти визначаються попитом та пропозицією. Якщо попит на певну криптовалюту зростає, її ціна підвищується, і навпаки. Окрім цього, на монети, що представлені на сайтах крипто, здійснюють неабиякий вплив наступні фактори:

  • Активність трейдерів.

Дії великих трейдерів та інституційних інвесторів можуть викликати значні коливання цін. Великі ордери на купівлю або продаж можуть суттєво впливати на всю крипту та ринок в цілому.

  • Спекуляції та маніпуляції.

Для криптовалютного ринку спекуляції та маніпуляції цінами – нормальна ситуація. Великі гравці можуть спеціально підвищувати або знижувати вартість для отримання прибутку.

  • Новини та події.

Як показує практика, новини – один з головних чинників, який спричинює стрімкі коливання вартості криптовалюти на українських сайтах та світових торгових платформах. Які події мають прямий вплив на курс: зміни в законодавстві, які стосуються регулювання цифрових активів; атаки на криптовалютні біржі або гаманці можуть знижувати довіру інвесторів та призводити до зниження цін. Крім того, новини з приводу прийняття активів великими компаніями позитивно впливають на курс крипто-валюти на ринку.

Додаткові чинники впливу на вартість цифрових монет

Не менш важливим фактором впливу у онлайн-криптовалют на курс є психологічний стан криптоспільноти:

  • Емоційний фактор, коли інвестори бояться пропустити можливість заробити та масово купують криптовалюту, підвищуючи її ціну.
  • Негативні новини або чутки можуть викликати паніку та масовий продаж криптовалют, знижуючи їх вартість.

Якщо криптовалюта зі списку, що представлений на торговій платформі, анонсує технічні зміни, це також відобразиться на котируваннях:

  • Хардфорки та оновлення мережі. Розподіл мережі на дві різні версії (хардфорк) або значні оновлення можуть впливати на ціну криптовалюти в залежності від того, чи можна вважати ці зміни позитивними для конкретного проєкту.
  • Проблеми з масштабованістю. Технічні проблеми з обробкою великої кількості транзакцій можуть знижувати довіру до криптовалюти та впливати на її вартість.

Під час аналізу ціни варто враховувати і глобальні макроекономічні фактори:

  • Фінансові кризи, зміни в економічній політиці або глобальні економічні події можуть впливати на інтерес інвесторів до криптовалют як до альтернативного активу.
  • Коливання курсів національних валют можуть відображатись на курсі цифрових активів.

Коливання курсу є природним явищем для криптовалюти на ринку. Інвесторам важливо стежити за новинами, аналізувати ринок та приймати обґрунтовані рішення, опираючись на отриману інформацію.

ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено