Івано-Франківськ

Держаудитслужба проводить перевірку в Бурштинській громаді: які результати?

Мова йде про належне використання бюджетних коштів.

Burshtyn

Працівники Західного офісу Держаудитслужби проводять перевірку належного використання бюджетних коштів у Бурштинській громаді, розповідає ПІК.

Як повідомили в Івано-Франківській ОВА, буршинська влада вже почала скасовувати договори, в тому числі один з них на 1,4 млн грн. Рекомендовано переглянути й інші закупівлі. Адже під час засідання робоча група звернула увагу на низку недоцільних у час війни витрат.

Зокрема, цьогоріч у громаді майже 70 тисяч гривень виділили на авторський нагляд за будівництвом Палацу культури «Прометей», ще понад 75 тис. грн – на проведення його технічного нагляду.

Окрім того, міська влада замовила консультаційні послуги з питань реєстрації індустріального парку.

З цього приводу 14 серпня в ОВА відбулося засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» за участю представників громади, керівників структурних підрозділів ОДА, Західного офісу Держаудитслужби та правоохоронних органів.

У підсумку робоча група рекомендувала громаді:

  • спрямувати на встановлення котелень нерозподілений вільний залишок коштів загального фонду міського бюджету;
  • переглянути доцільність фінансування програми соціально-економічного розвитку;
  • скасувати договори, що стосуються непершочергових потреб;
  • ініціювати повернення невикористаних коштів, які протягом 2021-2024 років Бурштинська міська рада надавала іншим місцевим бюджетам;
  • провести оптимізацію мережі закладів освіти у громаді.

До теми 

Для допомоги Бурштину об’єднали зусилля органів державної влади, міжнародних донорів та громад області. За підтримки держави закуповуються модульні газові котельні. Але для цього громаді необхідно акумулювати необхідний фінансовий ресурс, щоб встановити їх та підвести комунікації.

На сьогодні громадами Прикарпаття вже спрямовано Бурштину понад 2 млн грн. Очікується ще близько 5,5 млн грн. Також 10 млн гривень – з обласного бюджету.

У громаді розраховують і на надходження 7 млн грн від сплати екологічного податку. Однак цих коштів недостатньо для реалізації заходів зі встановлення котелень, бо тривалий час кошти у громаді витрачали не на першочергові потреби.

Читайте також: 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено