Івано-Франківськ

Уряд дозволив бронювати працівників інтернет-провайдерів та мобільних операторів: які умови

Зокрема, у всіх підприємствах має бути статус критично важливого.

Уряд дозволив бронювати працівників інтернет-провайдерів та мобільних операторів: які умови

Уряд погодив бронювання від мобілізації 100% співробітників інтернет-провайдерів та мобільних операторів. Про це повідомили у Міністертві цифрової трансформації, пише ПІК.

“Раніше вже прийняли рішення, щоб стабілізувати бездіяльність з мобільним зв’язком та інтернетом.  Бронювання працівників мобільних операторів та інтернет-провайдерів — ще один необхідний крок, щоб оператори й провайдери могли забезпечити українцям стабільний зв’язок та Інтернет під час війни”, – йдеться у повідомленні.

Зокрема, аби забронювати працівників від мобілізації, компанії мобільних операторів повинні мати прибуток у понад 200 млн грн на місяць, а дохід інтернет-провайдерів має перевищувати 20 млн грн.

Також вони мають виконувати вимоги Національного центру оперативно-технічного управління електронними комунікаційними мережами України (НЦУ) щодо забезпечення інтернет-доступу під час знеструмлень і мати статус критичного підприємства.

Наголошується: працівники, яких хочуть забронювати, повинні працювати в штаті компанії на повну зайнятість не менш ніж 3 місяці. Водночас забронювати 50% від усіх робітників можуть компанії інтернет-провайдерів із доходом менше ніж 20 млн грн, але їм слід мати статус критичності.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено