Івано-Франківськ

Що робити із знищеним війною автомобілем: рекомендація МВС

Компенсацій за знищені у результаті військових дій автомобілі немає.

Що робити із знищеним війною автомобілем: рекомендація МВС

У головному сервісному центрі МВС рекомендують списувати автомобілі, які знищила ворожими ударами росія. Зокрема, існує безкоштовна послуга вибракування. З початку року українці вибракували понад 23,6 тисячі транспортних засобів, з них 17,6 тисячі легкових авто.

За аналогічний період 2023 року вибракували, іншими словами зняли з реєстрації, 12,7 тисяч транспортних засобів, з них 8,4 тисячі «легковиків». Про це пише ПІК з посиланням на 24 канал.

Щоб вибракувати авто, власнику потрібно звернутися до сервісного центру МВС, попередньо взяти талон на послугу «перереєстрація транспортного засобу» через онлайн функціонал е-запису або в терміналі в приміщенні сервісного центру МВС.

З собою необхідно мати такі документи:

  • паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або ID-картка та витяг про місце проживання);
  • довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (за наявності);
  • номерні знаки (за наявності).

“Якщо номерні знаки або свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу були викрадені, потрібно надати постанову (довідку) від органу внутрішніх справ щодо порушення кримінальної справи або відмову у порушенні кримінальної справи. Якщо просто втрачені – довідок не потрібно”, – йдеться у повідомленні.

Послуга з вибракування транспортного засобу безоплатна і надається протягом робочого дня з моменту подання документів. Вибракувати автівку неможливо, якщо вона знаходиться у розшуку або під арештом. Після вибракування транспортного засобу відновлення реєстрації можливе лише за рішенням суду.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено